محاسبه دقیق میزان کمیسیون مشارکت در ساخت + مثال واقعی

تاریخ انتشار: 1400/04/14

تعداد بازدید 32845

یکی از سوالات مهم مالکین و سازندگان، نرخ و درصد کمیسیون املاک برای مشارکت در ساخت چقدر است. اما آیا نیازی هست که شما حتما به بنگاه املاک مراجعه کنید؟ در چه صورتی می‌توانید کار مشارکت در ساخت را حرفه‌ای تر انجام دهید؟ در این مقاله به تمامی سوالات شما در مورد تعرفه و میزان کمیسیون مشارکت در ساخت پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

تعرفه کمیسیون مشارکت در ساخت در قانون

 

در مصوبه شهریور ۹۹، اتحادیه املاک تهران، میزان کمیسیون مشارکت را تعیین کرده است. در این مصوبه، میزان کمیسیون حداکثر برابر با 0.2 درصد از ارزش کل قرارداد مشارکت در ساخت از هر یک از طرفین قرارداد می‌باشد. با این حال برخی از دفاتر املاک و واسطه‌ها درصدهای متغیری را بابت این قرارداد دریافت می‌کنند. در ادامه این مقاله، تلاش کردیم تمامی نکاتی که باید در مورد مقدار کمیسیون بدانید را بیاوریم و برای فهم بهتر چند مثال از پروژه‌های واقعی هم آورده شده است.

آیا نیازی به مراجعه به بنگاه املاک دارید؟

کمیسیون بنگاه املاک مشارکت در ساخت

همین ابتدا این نکته را بدانید که نیازی به مراجعه به بنگاه را ندارید. دلیل اینکه در خیلی از پروژه‌های مشارکت در ساخت قرارداد در بنگاه املاک منعقد می‌شود، واسطه بودن بنگاه و معرفی سازنده از طرف بنگاه است. املاک به عنوان واسط، سازنده را به مالکین معرفی می‌کند و هزینه‌ای را به عنوان کمیسیون برای خود در نظر می‌گیرد. اما بهترین راه حل، استفاده از متخصصین امر در حوزه‌های فنی، حقوقی و اقتصادی در کنار پروژه مشارکت در ساخت است.

گروه ساختمانی باتیس با استفاده از تخصص‌های لازم، نه تنها در انعقاد قرارداد بلکه تا انتهای پروژه در کنار سازنده و مالکین قرار می‌گیرید. انعقاد قرارداد حرفه‌ای از نظر فنی، حقوقی و اقتصادی، پیش‌بینی سود و ارائه گزارش قبل از شروع پروژه، داوری در اختلافات، نظارت بر روند پروژه و ارائه گزارش در صورت خواست مالکین و بسیاری خدمات دیگر، کمک می‌کند تا مشارکت در ساخت خود را با خیال آسوده و با بیشترین سود ممکن انجام دهید. برای تماس متخصصین باتیس با شما فرم زیر را پر کنید.

سازنده، پرداخت کننده بخش عمده حق کمیسیون مشارکت در ساخت به املاک

درصد کمیسیون مشارکت در ساخت

عرف مشارکت در ساخت این است که بخش اصلی حق کمیسیون را سازنده پرداخت می‌کند. دلیل این موضوع این است که زمین‌ها و املاکی که قصد مشارکت دارند محدود است. از طرفی سازندگان زیادی به دنبال پروژه هستند. پس بنگاه‌های املاک برای جلب رضایت مالکین از آنها کمیسیون کمتری دریافت می‌کنند. البته در ازای کمیسیون پرداختی باید انتظار خدمات هم داشته باشند. خدماتی از جمله داوری و انعقاد قرارداد حرفه‌ای زیر نظر مشاوران فنی(مهندسین عمران و معماری با تجربه)، حقوقی (وکیل پایه یک دادگستری) و اقتصادی (متخصصین اقتصاد مهندسی) می‌تواند هزینه‌های دیگر را کمتر کند. هم‌چنین در این حالت جلوی ضرر و زیان احتمالی هم حتی‌المقدور گرفته می‌شود.

میزان کمیسیون بر اساس میزان ارائه خدمات

کمیسیون بر اساس میزان خدمت ارائه شده متفاوت است. کمترین خدمت ارائه شده برای یک قرارداد مشارکت در ساخت، انعقاد یک قرارداد حرفه‌ای زیر نظر متخصصین امر است که در خیلی از موارد همین هم رعایت نمی‌شود. اگر می‌خواهید المان‌های یک قرارداد مشارکت در ساخت حرفه‌ای را ببینید، مقاله زیر را مطالعه کنید.

داوری در اختلافات پروژه، نظارت بر پروژه، تحلیل فنی و اقتصادی و تعیین میزان سود قبل از شروع پروژه و خدماتی مشابه (که در بخش خدمات باتیس به طور کامل شرح داده‌ایم)، جزء خدمات مشارکت در ساخت است. این خدمات میزان کمیسیون را افزایش می‌دهد اما می‌تواند ریسک مشارکت در ساخت را کاهش داده و میزان سود حاصل را افزایش دهد. 

اصل مطلب: میزان تقریبی کمیسیون مشارکت در ساخت + مثال واقعی

تعرفه کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت

این عدد وابسته به خدمات ارائه شده، هزینه پروژه، موقعیت پروژه و حتی بعضی اوقات خاص بودن پروژه در یک منطقه هم می‌تواند کمیسیون را تحت تاثیر قرار دهد. در اینجا چند مثال از پروژه‌های مختلف را با هم بررسی می‌کنیم که می‌تواند به ذهنیت شما نسبت به میزان کمیسیون کمک کند. می‌توانید پاسخ سوال کمیسیون مشارکت در ساخت چقدر است را در مثال‌های زیر ببینید. (این مثال‌های در سال ۱۴۰۳ بروزرسانی شده است.)

مثال اول: یک زمین در امیرآباد به متراژ ۵۰۰ مترمربع و ارزش هر متر از زمین برابر با ۴۰۰ میلیون تومان است. در این پهنه جواز ۵ طبقه به زمین تعلق می‌گیرد. درصد مالک و سازنده ۶۰ به ۴۰ مشخص کردیم. در این حالت مجموع کمیسیونی که دو طرف باید پرداخت کنند، برابر با یک میلیارد تومان است.

مثال دوم: یک زمین در محمودیه تهران به متراژ ۶۰۰ مترمربع و ارزش هر متر از زمین برابر با ۶۰۰ میلیون تومان است. در این پهنه نیز جواز ۵ طبقه به زمین تعلق می‌گیرد. درصد مالک و سازنده هم مثل مثال قبل ۶۰ به ۴۰ است. در این مثال مجموع کمیسیون دو طرف برابر با ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان خواهد بود. ما تلاش داریم مثال‌ها را تا حد ممکن به روز نگه داریم.

هر دو این مثال‌ها، پروژه واقعی بودند که این کمیسیون‌ها را دو طرف قرارداد به عنوان کمیسیون مشارکت در ساخت پرداخت کردند. در این حالت کمیسیون فقط برای نوشتن و انعقاد قرارداد حرفه‌ای و معرفی سازنده به مالکین پرداخت می‌شود. این در حالی است که بسیاری از افراد به خدمات دیگری مانند خدمات زیر نیاز دارند.

بهترین راه برای مشارکت در ساخت

یکی از مهمترین نکات در مشارکت، استفاده از متخصصین در حوزه‌های مختلف است. متخصصین فنی، حقوقی و مالی در کنار یک پروژه می‌توانند به مالکین و سازنده کمک کند تا به بیشترین سود ممکن برسند. در این بین درصد کمیسیون مشارکت در ساخت نسبت به سود حاصل از استفاده از متخصصین و پایین آمدن ریسک ساخت و ساز بسیار کم است. البته باید حتما از متخصصین استفاده کنید تا شرایط خوبی بر مشارکت در ساخت حاکم باشد.

ثبت نام مشاوره
مشارکت در ساخت
رایگان

ثبت نام

ثبت نام مشاوره
مشارکت در ساخت
رایگان

ثبت نام

23 پاسخ به “محاسبه دقیق میزان کمیسیون مشارکت در ساخت + مثال واقعی”

  1. ناشناس گفت:

    سوال درموردکمسیون املاک که قراری نداشتیم که مالک کمسون پرداخت کندبعداز۳سال که خانه دردادگاه هست شکایت کرده که کمسیون بایدبدی

  2. ناشناس گفت:

    عالی

  3. میلاد عوض نوغانی گفت:

    مگر نباید فقط سازنده کمیسیون مشارکت در ساخت را پرداخت کند متشکرم

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام
      خیر سازنده معمولاً پرداخت کننده عمده کمیسیون هست ولی بخش از کمیسیون رو باید مالکین پرداخت کنند.

  4. حميدرضا اللهياري گفت:

    سلام وقت بخير بنده يك زمين دارم و با يك سازنده قرارداد بستم كه فقط اجرا كننده باشد يعني هزينه ساخت هم از خودم از قراري ١٠درصد از مجموع كل هزينه ساخت كمسيون مشاور املاك سهم من چقدر ميشه در ضمن هزينه ساخت ١٣ميليارد براورد شده كه سهم مجري كار ١٣٠٠ميشه ممنون ميشم راهنمايي كنيد

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام آقای اللهیاری
      این موضوع قرارداد شما مشارکت در ساخت نیست بلکه مدیریت پیمان هست و کلا موضوع پروژه متفاوت با مشارکت در ساخت است. به همین دلیل محاسبه متفاوتی هم دارد. با توجه به اینکه فرم مشاوره را پر کردید حتماً کارشناسان ما با شما تماس می‌گیرند تا اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار دهند.
      با تشکر

  5. محمدمحمدزاده گفت:

    بنده یک ملک به ارزش ۳۶۰ملیارد به سازنده معرفی کردم وتوافق هابین سازنده ومالک راانجام دادیم ودرصد ها سازنده ومالک هم مشخص شده کمسیون بنده چقد میشود باتشکر

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام و وقت بخیر شما می‌توانید با نحوه‌ای که در مقاله بیان شده است کمیسیون خود را محاسبه کنید در پروژه مشارکت فقط قیمت زمین میزان کمیسیون را مشخص نمی‌کند.
      با تشکر

  6. امیرحسین استکی گفت:

    سلام من یه قرارداد مشارکت نوشتم به مبلغ ۵ میلیارد تومان به غیر از ساختش الان من کمیسینم چقدر میشه و چطور میتونم بگیرم ازشون چون رفتن شروع به کار کردن

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام
      معمولاً باید قرارداد جعاله یا ارائه خدمات در اختیار داشته باشید یا در بخشی از قرارداد این کمیسیون را تعیین کرده باشید وگرنه بعد از قرارداد و شروع کار راه قانونی برای دریافت کمیسیون خود نخواهید داشت.

  7. محمد راضي گفت:

    باسلام ملكي دارم به ارزش 16ميليارد و ميخوام بدم مشاركت ٥٥به سازنده و ٤٥براي خودم ١٠واحد و پنت هاوس كميسيون بنده در مشاركت به بنگاه چقدر هست تو اين قرارداد هم بنگاه يخورده به نفع سازنده كار كرده

    • پشتیبان باتیس گفت:

      سلام وقتتون بخیر همان طور که در مقاله هم توضیح داده شده است، کمیسیون مشارکت در ساخت فقط با توجه به ارزش ملک نیست و با توجه به خدماتی است که در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای اطلاع بیشتر از جزئیات می‌توانید فرم مشاوره رایگان را پرکنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
      با تشکر

  8. فتاحی گفت:

    با سلام
    خیلی عالیه اطلاعات خوبیه

  9. پژمان گفت:

    ببخشید شما در انتهای ویدئو گفتید بین پانصد تا هفتصد هشتصد میلیون کمیسیون. یعنی کل کمیسیون از هر دو طرف یا فقط از سازنده؟

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام
      توی مقاله هم آورده شده که طبق عرف، مالکین معمولاً میزان کمتری کمیسیون پرداخت می‌کنند
      اما همان‌طور که در مقاله گفتیم این مسئله باعث می‌شود تا واسطه‌های این قرارداد مانند بسیاری از املاک‌ها قرارداد و شرایط را برای کسی که پول را پرداخت می‌کند بهینه کنند.
      به همین دلیل بهتر است مالکین قرارداد مشخص و اطلاعات کافی داشته باشند و داور را هم یک شرکت حقوقی قرار دهند تا در اجرای قرارداد مشکلی ایجاد نشود.

  10. رضا گفت:

    سلام
    املاکی نیستم و یه ملک برای فامیلمونو به سازنده معرفی کردم . و هیچ جعاله ای بین من و سازنده نوشته نشد .و سازنده قرار بود یک میلیارد به بنده بده و بعد از شش ماه قرارداد احتمالن داره فسق میشه .ومن می‌خوام اقدام کنم برای شکایت ومالکین سه نفر هستن گفتن اگر خواستی شکایت کنی میان شهادت میدن که سازنده قرار بوده کمیسیون به من بده آیا شکایت کنم به نتیجه میرسم

  11. حسین مظاهر گفت:

    سلام برای یک مالک سازنده گذاشتم و ساختمان بدون مشکل ساخته شده ولی مالک کمسیون پرداخت نکرده و 3 سال از موضوع میگذره میتونم علیه مالک شکایت کنم

  12. امیر مپسایی گفت:

    با سلام مطالب مفید و ارزشمندی در این مقاله ارایه دادید ممنون از شما

  13. احمد گفت:

    سلام به نظر میرسه مثالتون اشتباهه اگر سهم زمین 33 میلیارد و سهم سازنده 49.5 میلیارد در نظر بگیریم جمعش میشه 82.5 میلیارد. اگر حق بنگاه 0.4 در صد مطابق تعرفه اتحادیه باشه جمع کمیسیون برای دو طرف میشه 330 میلیون تومان اگر غیر از اینه ریز محاسبات لطفا

    • پشتیبان باتیس گفت:

      با سلام مثال اعدادش علاوه بر قدیمی بودن اشتباه بود که اصلاح و به روز رسانی شد.
      ممنون از حسن توجه شما

  14. عامری گفت:

    درود
    اوکی است?

  15. بکتاش گفت:

    آیا به چکی که به عنوان کارگذاری مشارکت گرفته باشی ودرچک صرفا قید شده باشد که بابت قرارداد زمین است مالیات تعلق میگیرد؟

  16. حسین بهاری گفت:

    بسیار عالی توضیح دادین

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات مرتبط

تمامی مزایا و معایب مشارکت در ساخت + تمام ریزه‌کاری‌ها

ساخت یک آپارتمان در کنار تمام مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز هست. در این مقاله تمامی مزایا و معایب مشارکت در ساخت را بررسی خواهیم کرد و با تمامی ابعاد ای ...

تاریخ انتشار: 1400/04/14

تعداد بازدید 1599

لیست تعهدات سازنده و مالک در قرارداد مشارکت در ساخت + ضمانت‌ها

چه تعهداتی برای مالک و سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت تعیین شده است؟ چه تضمینی برای اجرای این تعهدات وجود دارد؟ در قرارداد مشارکت شما باید با تعهدات طرف ...

تاریخ انتشار: 1400/04/14

تعداد بازدید 10239

انواع قراردادهای حرفه‌ای مشارکت در ساخت

قراردادهای مشارکت در ساخت انواع مختلفی دارند و شما می‌توانید این کار را به روش‌های مختلفی انجام دهید. این مقاله به شما کمک می‌کند تا راه‌های موجود برای ...

تاریخ انتشار: 1400/04/14

تعداد بازدید 811